Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Pomůcky:

BOOMWHACKERS sada

BOOMWHACKER sada
Počet sad/kusů: 1 - Zaslat poptávku po zapůjčení

 

V balení najdete 25 Boomwhackers, takže hrát může současně 12 a více lidí. Součástí jsou také 4 oktavátory a taška pro pohodlné skladování a transport Boomwhackers.

Ladění je: B 2x, Ais 2x, A 3x, Gis 1x, G 3x, Fis 2x, F 2x, E 2x, Dis 1x, D 3x, Cis 1x, C 3x

Boomwhackers jsou unikátní perkusní nástroj, který je laděn na určité tóny – díky odlišné délce a tloušťce každý kus Boomwhackers při úderu vydává jinak vysoký tón. Tyto nástroje tak nabízí něco, co je pro jiné perkuse za hranicí možností. Boomwhackers jsou vhodné jak pro úplné amatéry, tak pro profesionály, jak pro malé děti, tak pro hudební lektory.

 

ZPĚTNÉ VAZBY:

ZŠ a MŠ LIBĚŠICE, Mgr. Lenka Nuhlíčková: "Trubice jsme využívali s malými školáky (1. a 2. tř.), ale i s velkými (3. – 5. tř.). Žáci zkoušeli hrát celé písničky podle not, orientovali se pomocí barev nebo doprovázeli písně hrou na trubice. V tomto případě hráli pouze tóny, které jsou obsažené v daném akordu. Žáci se i v tomto případě museli držet notového zápisu. Velmi je bavilo i improvizování během rytmických her. Zapůjčení trubic bylo pro mě i pro žáky obohacením hudební výchovy a příjemným zpestřením hodin."

ZŠ PETROHRAD, Ivana Hůrková: "Netradiční unikátní perkusní nástroje, výhody vidím v tom, že jsou jednoduché, vhodné pro všechny věkové kategorie, jednotlivé tóny rozlišeny barevně, děti s nimi rády pracují, baví je. Zkoušela jsem s dvěma skupinami dětí 1. stupně ZS, první skupina ve věku od 7 do 9 let, druhá od 10 do 12 let. Pozitivní efekt se objevil u těch mladších. Nacvičili jsme jednoduchou lidovou písničku ve stupnici C dur, kterou jsme předvedli na školní akademii. Nástroje vyzkoušely i děti z mateřské školy. Hra je bavila, je nutné zvolnit tempo písně. Zvládly s dopomocí píseň Holka modrooká. Nevýhody vidím v horší manipulaci, děti musí najít místo na těle, aby tón vyzněl správně, více dětí není schopno synchronizace v jednom tónu. Myslím, že to vyžaduje delší užívání a cvik".

Galerie :