Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Pomůcky:

karty IMAGLEE - sada

karty IMAGLEE
Počet sad/kusů: 1 - Zaslat poptávku po zapůjčení

Sada obsahuje:

  • 25 ks bílá krabička se lvem - ideální pro aktivizaci žáků
  • 25 ks zelená krabička s lenochodem - ideální pro systematickou práci

Karty Imaglee lze využít k motivaci žáků, k individualizaci a podpoře výuky a k rozvoji dovedností žáků jak při vyučování, tak v zájmovém vzdělávání.

Vystupte za hranice intelektu a znovu objevte svět kreativity – zkrátka si hrajte! A při tom trénujte obě mozkové hemisféry. České karty Imaglee [imaglí] tu nejsou jen pro zábavu; pomáhají s učením, rozvíjejí kreativitu a stmelují rodiny. 

A kdo si s kartami Imaglee může hrát? Rodiny, učitelé, lektoři cizích jazyků, ale i manažeři, čerstvě zamilovaní teenageři a vůbec všichni, kdo se chtějí bavit chytře a při tom v sobě  probudit kreativního lenochoda.

Jak karty fungují?

Každá karta má na sobě několik symbolů, obrázkových i číselných. Podle toho, kterých symbolů si zrovna všímáte, můžete rozehrát nekonečné množství herních variant. Jednou se klidně vytasíte s pexesem, jindy rozehrajete prší, příště zase zkusíte některou z 10 her vytvořených přímo tvůrci. Můžete soutěžit ve vyprávění příběhů, hrát počítací hry nebo si třeba lámat hlavu nad kreativním dominem.

Možnost vymýšlet vlastní hry s vlastními pravidly je jednou z největších výhod těchto karet. Důmyslný systém piktogramů ve vás zažehne kreativitu a zavede vás do říše fantazie. Zabavit se v takřka libovolném počtu hráčů pro vás nebude nic obtížného. U stolu se bez problémů chytnou lidé od 7 do 108 let. 

Trumfy karet IMAGLEE

  • Inspirují a rozvíjejí kreativitu bez ohledu na věk, mateřský jazyk, povolání nebo koníčky.
  • Tříbí myšlení, zlepšují vyjadřovací schopnosti, posilují empatii.
  • Zpestřují vzdělávání ve škole i mimo ni – potrénujete s nimi angličtinu, matematiku, komunikační dovednosti atd.
  • Využívají humor a vtip, živí touhu po poznání.
  • Odhalují souvislosti a inspirují rodiče, děti, umělce i vynálezce.

 

ZPĚTNÉ VAZBY:

ZŠ KOMENSKÉHO ALEJ ŽATEC, Mgr. Marie Šrajberová, Mgr. Zdeněk Srp: "Vzhledem k současné podobě výuky – distanční forma pro většinu žáků již od 14. října 2020 – bylo zatím téměř nemožné karty ve výuce používat, zjistit a vychutnat si jejich potenciál. Jediné, co můžeme – a jsme za to rádi – využívat elektronickou podobu karet. Každý týden posílá pan Hedbávný jednu kartu a k ní i návrh úkolů a aktivit pro žáky. Navíc má soubor úloh rozdělený i podle předmětů a oblastí vzdělávání. Karta vždy reflektuje na dané období – roční období, svátky, činnosti žáků. V mimoškolních aktivitách – ve školní družině – paní vychovatelky využily karty k rozvoji slovní zásoby, vyprávění příběhů a k hraní jako klasické karty – hry Kvarteto, Prší, Větší bere. Těšíme se, že se i školní život vrátí do „starých kolejí“ a budeme mít šanci svou výuku obohatit touto pomůckou více".

Galerie :