Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Pomůcky:

!!!AKTUÁLNĚ NEDOSTUPNÁ PŘEDMATEMATIKA!!! Matematika a předmatematika Hejného metodou - učebnice

Matematika a předmatematika Hejného metodou - učebnice
Počet sad/kusů: 1 - Zaslat poptávku po zapůjčení

 

Matematika 1. ročník

Pracovní učebnice matematiky pro 1. ročník autorského kolektivu prof. Hejného a kol. H-mat, o.p.s. (rok vydání 2018). 3 díly

 

Příručka učitele 1. ročník

V příručce najdete úvod k přístupu výuky orientované na budování schémat, podklady pro tvorbu ŠVP, návrh tematického plánu, cíle jednotlivých kapitol a úloh, řešení úloh a další. 

 

Pracovní gradované karty pro 1. ročník

Pracovní gradované karty slouží jako doplněk k učebnicím pro 1. ročník, které vytvořil prof. Hejný a kolektiv H-mat o.p.s., 2018. Tyto karty lze využít ve výuce jako speciální zásobárnu úloh navíc pro žáky. Karty jsou volné, nesvázané, oboustranné.

 

Matematika pro 2. ročník

Pracovní učebnice matematiky pro 2. ročník autorského kolektivu prof. Hejného a kol. H-mat, o.p.s. (rok vydání 2019). 3 díly

 

Pracovní gradované karty pro 2. ročník

Pracovní gradované karty slouží jako doplněk k učebnicím pro 2. ročník, které vytvořil prof. Hejný a kolektiv H-mat o.p.s., 2018. Tyto karty lze využít ve výuce jako speciální zásobárnu úloh navíc pro žáky. Karty jsou volné, nesvázané, oboustranné.

 

Matemág – jazyk matemagie (pracovní sešit)

"Hravý rozvoj matematických dovedností!" Matematika není jenom o počítání. Naučme děti matematickému myšlení – pomocí matematických rébusů a hlavolamů, které jsou provázané přitažlivým příběhem, který ukazuje důležitost a význam komunikace. Pracovní sešit Matemág je připraven dle Hejného metody. Za Matemágem stojí autorský tým populární a oceňované stejnojmenné aplikace. Obsah 32 stran. Pro děti ve věku 5 - 7 let.

 

Matematika pro 3. ročník

Učebnice matematiky pro 3. ročník autorského kolektivu prof. Hejného a kol. H-mat, o.p.s. (rok vydání 2020). Učební materiály pro 3. ročník tvoří tato učebnice a dva pracovní sešity.

 

Matematika 3. ročník pracovní sešit I. díl, II. díl

Pracovní sešity I. díl, II. díl k učebnici matematiky pro 3. ročník.

 

Předmatematika - balíček metodika + pohádkové karty

Společné balení Předmatematika - metodika pro učitele mateřských škol a Pohádkové karty.

 

Předmatematika - metodika pro učitele mateřských škol

Přes 200 stran vzdělávacích aktivit pro rozvoj předmatematických představ. Desítky doprovodných videí. Sada elektronických příloh k tisku.

 

!!!NEDOSTUPNÉ!!! Předmatematika - Pohádkové karty (Hejného metoda)

48 pohádkových karet A3. Pohádky: O veliké řepě, O Koblížkovi, O červená Karkulce, O Budulínkovi, O Smolíčkovi, O třech medvědech, O třech prasátkách a O kůzlátkách

Každá z 8 pohádek je sestavena z 6 obrázků ilustrovaných Lukášem Urbánkem, autorem ilustrací v učebnicích H-mat, o.p.s. na 1. i 2. stupni. Ke každému obrázku je doprovodný text a seznam otázek

 

ZPĚTNÉ VAZBY:

MŠ HOLEDEČ, Mgr. Jana Pipalová: "Dne 24. 11. 2021 jsme obdrželi zapůjčené pomůcky – Blue-Boty s TacTile čtečkou a karty – pokyny. S dětmi jsme je využívali především ve spojení s Před-matematikou Hejného metoda. Ve výchovně vzdělávacím procesu jsme částečně využili TacTile čtečku a karty – pokyny. Práce se čtečkou byla pro děti náročná a zvládli ji jen šikovní předškoláci. Vytvářeli jsme si vlastní vodící podložky, které jme využívali s metodikou Předmatematiky Hejného metody. Jednalo se o hojně využívanou pomůcku v rámci osvojování předmatematických představ a základů programování. Děti pomocí posunu BlueBotů vytvářely včelí tanec, plnily pokyny v rámci prostorové orientace, práci s chybou, časovou osu, projížděly labyrinty, atd… Přidělením úkolu skupině dětí došlo ke zlepšení vnitřní skupinové komunikace s prvky plánování a organizování postupu práce. Rozdělením úloh na navigátora, programátora, a kontrolóra vznikla skvělá spolupráce, která vylučovala chybování v zadaných úkolech. Děkujeme za zapůjčení pomůcek."

ZŠ LUBENEC, Mgr. Dagmar Lorencová: "Pracovní listy ani sešit jsem nevyužila, používáme Matýskovu matematiku, kde máme dostatek různorodých úkolů k procvičení učiva."

 

 

Galerie :