Vzdělávání na Podbořansku a Žatecku

Informační portál projektů MAP Podbořansko-Žatecko

Aktuality

Projekt

Výstupy projektu

Aktuality: Aktuality projektu

Zápis z Exkurze Vzdělávací edukační program - Krásný Dvůr 13.6.2024

24.6.2024:
Exkurze pořádaná v implementační aktivitě akce pro děti a žáky na podporu rovného přístupu ke vzdělávání se zaměřením na posílení vztahu k regionu.
Ve čtvrtek 13. června se žáci 1. a 2. třídy Základní školy Měcholupy vydali na exkurzi do nedalekého Krásného Dvora.

 

Po příjezdu do Krásného Dvora na děti čekala průvodkyně paní Panýrková, která děti seznámila s prostředím nádvoří zámku. Poté následoval prohlídkový vzdělávací program „Po zámku s chůvou Jana Rudolfa Černína“. Tento program je přizpůsoben pro děti z mateřských škol a mladší žáky, aby jim poskytl zábavný a interaktivní zážitek plný objevů a dobrodružství v historickém prostředí.

Během programu se žáci hravou formou seznámili s interiéry zámeckých salonů a se životem na zámku v době Jana Rudolfa Černína z pohledu služebnictva. Procházeli se s chůvou Janou, která jim vyprávěla příběhy o životě na zámku a o Janu Rudolfovi Černínovi, osvíceném kavalírovi a významné osobnosti barokního období. Žáci plnili úkoly, které jim pomáhaly seznámit se s původní podobou a funkcí interiérů zámku, například museli najít skryté předměty.

Děti se naučily, jak se oblékali lidé v minulých dobách, a měly možnost vidět vzácné předměty, historický nábytek a umělecká díla, která ukazují bohatství a krásu zámeckého života.

Po prohlídce zámku se žáci vydali na procházku do rozlehlého zámeckého parku, kde si užili piknik a hry na čerstvém vzduchu. Výlet do Krásného Dvora se tak pro ně stal nezapomenutelným zážitkem plným poznání a zábavy.

Výlet se žákům moc líbil a odcházeli z Krásného Dvora plní zážitků a nových znalostí o historii a životě na zámku

Tato exkurze významně přispěla k posílení vztahu dětí k regionu a prohloubila jejich znalosti o místním přírodním a kulturním dědictví.

Přílohy :

Galerie :

Článek vyšel : 24.6.2024, počet zobrazení : 51 (51 tento měsíc)